Αρχική σελίδα

KAT' OIKON

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ  

 

  Τα άτομα  τα οποία τακτικά  ξεχνούν αφηρημένα τα κλειδιά του αυτοκίνητου τους η βάζουν τα χρήματα τους στο μπολ της ζάχαρης έχουν μικρό έλλειμμα  μνήμης, αλλά πιθανόν λιγότερο από τους μίσους ανθρώπους με αυτά τα συμπτώματα  έχουν πρόωρη  νόσο Alzheimer , λέει μια ομάδα ερευνητών από την Δανία. Η Gunhild Waldemar, MD, PhD υποστηρίζει  πως το 20% από αυτούς τους ανθρώπους έχουν προβλήματα  μνήμης που έχουν δημιουργηθεί από άλλες καταστάσεις τα οποία μπορούν να γιατρευτούν και να αντιστρέψουν το έλλειμμα μνήμης .  

  Η Waldemar αναφέρει  πως ανάμεσα στα άτομα με αναστρέψιμα προβλήματα μνήμης ,το  πλέον  συνηθισμένο είναι να προέρχεται από κατάθλιψη. Αναφέρει  πως όταν οι άνθρωποι  που έχουν κατάθλιψη έχουν δυσκολία να συγκεντρωθούν και αυτή η δυσκολία το να συγκεντρωθούν οδηγεί στο να ξεχνούν. Επιπλέον προσθέτει ότι πολλοί άνθρωποι διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια γιατί φοβούνται ότι αναπτύσσουν πρόωρη άνοια . Αυτός ο φόβος οδηγεί σε μη απαραίτητη αργοπορία της διάγνωσης .

  Η Waldemar αναφέρει τα αποτελέσματα της στο παγκόσμιο συνέδριο για τη νόσο Alzheimer στην Washington  αναφέρει  πως μερικές περιπτώσεις μιμούνται την νόσο Alzheimer για αυτό είναι σημαντικό οι ασθενείς με προβλήματα μνήμης  να παραπεμφθούν για πλήρη αξιολόγηση από ειδικούς.  Η Waldemar υπεύθυνη της ερευνητικής μονάδας  διαταραχής  μνήμης  στο πανεπιστήμιο Ιατρικής της Κοπενχαγης στη Δανία  αναφέρει  πως στους ασθενείς στην μονάδα αυτή  γίνεται  συστηματική εξέταση  που περιλαμβάνει ιατρικό ιστορικό, φυσική εξέταση , εξέταση αίματος και απεικόνιση εγκεφάλου .

  Η Waldemar και οι συνεργάτες της ανέφεραν ότι στους περίπου στους 800 ασθενείς  ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 64 αλλά οι ηλικίες ξεκινούσαν από 20 και έφταναν μέχρι 90

  Αναφέρει  πως σε μια τυπική ομάδα 10 ασθενών 1,5 από αυτούς είναι υγιείς ανήσυχοι ενήλικες , 2 θα έχουν θεραπεύσιμη κατάσταση όπως κατάθλιψη η θυρεοειδή , 2 θα έχουν  διαταραχή  μνήμης η οποία πιθανόν  να εξελιχτεί σε νόσο Alzheimer και 4,5 έχουν αναπτυσσόμενη άνοια .

  Επιπλέον περίπου το 35% από τους ασθενείς Alzheimer έχουν επίσης κατάθλιψη  το οποίο μπορεί να κάνει τα συμπτώματα της νόσου Alzheimer ποιο σοβαρά  Αναφέρει  επίσης πως ανάμεσα στους ασθενείς με Alzheimer θεραπεύοντας τα δευτερεύοντα προβλήματα θα βελτιώσουν και την δυνατότητα λειτουργίας της μνήμης.                         

 

Copyright ©2004 Pagratio.gr,  All right reserved